en  de  lt 

Authentict - ICT met autisme

Authentict - ICT mét autisme

Het codewoord is acceptatie

Fijnmaziger testen dankzij ICT mét autisme

RES en Authentict sluiten bijzonder testproject af

 

's-Hertogenbosch, 7 maart 2016RES, marktleider in digitale werkplektechnologie, en Authentict, een ICT-dienstverlener die voornamelijk medewerkers met autisme in dienst heeft, hebben recent een testtraject afgesloten dat tot een zeer succesvolle eerste service-release van RES ONE Workspace heeft geleid. Beide organisaties waren positief verrast over de resultaten van de samenwerking: “Mensen met autisme kunnen echt iets unieks toevoegen aan het testen van nieuwe software,” zegt Bob de Kousemaeker, Vice President Research & Development bij RES. “Waar bewust de keuze wordt gemaakt om autisme als kracht in te zetten, is het mogelijk om veel fijnmaziger en gedetailleerder te werken.”

Autisme als voordeel

Authentict is een organisatie waar mensen met autisme in staat worden gesteld om tot bloei te komen en te excelleren in datgene waar ze goed in zijn. Initiatiefnemer en eigenaar van Authentict, Daan Beukers, ontmoette tijdens zijn loopbaan in de ICT mensen met autisme die ondanks hun talenten aan de zijlijn kwamen te staan. Hij merkte dat deze mensen weliswaar beperkingen hebben, maar ook zeer talentvol kunnen zijn op het gebied van ICT en andere taken die analytisch denkvermogen, oog voor detail en concentratie vereisen. “Mensen met autisme willen in de regel grip op een vraagstuk krijgen,” stelt hij. “Ze zien veel, omdat ze veel willen zien. Omdat ze alles ook heel gedetailleerd documenteren, kunnen wij bovendien enorm veel specifieke data delen met onze opdrachtgevers.”

De klant is geen proefkonijn

Deze gedetailleerde werkwijze werd optimaal benut tijdens het testen van het licentiegedeelte van RES ONE Workspace. “RES is geen bedrijf dat de klant als proefkonijn ziet,” zegt De Kousemaeker. “We hebben een echte testcultuur en daar gaat veel tijd in zitten. Waar dat testen handmatig gebeurt, kan Authentict enorm veel waarde toevoegen. Qua tijd en budget, maar ook voor onze eigen medewerkers: voor mensen zonder autisme kan het repetitieve van bijvoorbeeld regressietesten op den duur erg vervelend worden. Mensen met autisme hebben vaak juist behoefte aan dit soort repetitieve taken en waar iemand anders zijn aandacht verliest zal iemand met autisme juist eerder extra scherp en alert worden.”

Stressluwte voor een extra dimensie

Mensen met autisme hebben soms moeite met overzicht, sociale contacten of hebben last van omgevingslawaai. Authentict biedt medewerkers daarom een prikkelvrije werkplek, zonder afleiding. De deskundige begeleiding biedt opdrachten in delen aan zodat de specialist met autisme het overzicht houdt, zich kan concentreren op het werk en niet na hoeft te denken over prioriteiten. Beukers: “Omdat wij in deze behoefte van onze medewerkers voorzien, kunnen zij zich optimaal concentreren. En dat maakt de weg vrij voor hun unieke kwaliteiten, zoals het zien van onderlinge relaties en dwarsverbanden, het doorgronden van de interne structuur van de software. Die verbanden zijn bovendien gekoppeld aan de dimensie tijd en zo kunnen we verbanden leggen op details die misschien al een jaar geleden naar voren kwamen.”

Slimmer benutten van capaciteiten

Het testproject werd in oktober vorig jaar gestart en in januari van dit jaar opgeleverd. Wat beide partners vooral opviel is de gedeelde professionaliteit en de wederzijdse toewijding. “Authentict ging echt tot het maximale om ons goed van dienst te zijn,” zegt de Kousemaeker. “Die inzet maakte het een hele fijne samenwerking, met resultaten die de verwachtingen overtroffen. Het op deze manier inzetten van mensen met autisme heeft niet alleen maatschappelijke waarde, maar zorgt er vooral voor dat je hun vaardigheden op een veel slimmere manier benut.” Ook Authentict kijkt met plezier terug op het project: “De hoge mate van professionaliteit bij RES op het gebied van testen, zorgde ervoor dat de kwaliteit van ons werk positief werd beïnvloed,” zegt Beukers. “Je leert in zo'n proces erg veel van elkaar en we bleken in staat om elkaar tot grote hoogten te stuwen.”


Over RES

RES, marktleider in digitale werkplektechnologie, helpt organisaties betere zakelijke resultaten te realiseren terwijl beveiligings- en compliance-risico’s worden gereduceerd en gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot hun digitale werkomgeving. Met een gebruikersgerichte benadering maakt RES de toegang tot technologie veilig, zelfs in complexe scenario’s met meerdere apparaten of locaties. RES beschikt over tal van gepatenteerde technologieën, snelle time to value en een hoogwaardige klantenservice voor meer dan 3.000 bedrijven wereldwijd. RES is door Gartner benoemd als ‘Cool Vendor 2015’ voor de innovatieve mogelijkheden van de RES ONE Service Store. Bezoek www.res.com voor meer informatie en volg ons op Twitter @RESsoftware.

Over Authentict

Authentict levert landelijk hoogwaardige dienstverlening op het gebied van ICT door medewerkers met autisme. Deze ICT-experts zijn bij Authentict in dienst. Zij werken onder professionele begeleiding aan opdrachten op het gebied van het ontwikkelen, testen en beheren van software en systemen. Authentict gaat graag een langdurige relatie met opdrachtgevers aan zodat zij optimaal profiteren van de expert op afstand. Na een inwerkperiode zal deze expert steeds productiever worden, omdat hij alle facetten van de software en de werkwijze van de opdrachtgever leert kennen. Zo krijgt u de beste ICT-dienstverlening en draagt u tegelijkertijd bij aan een betere en inclusieve samenleving. Kijk voor meer informatie op www.authentict.nl en volg ons op Twitter @ictmetautisme.

 

Bron: Pride PR