en  de  lt 

Authentict - ICT met autisme

Authentict - ICT mét autisme

Het codewoord is acceptatie

Daan: Ik ben een gezegend mens

Het printje van een 3D printer dat ik op de foto laat zien, heb ik gekozen omdat het staat voor innovatie van bestaande technieken. Er worden twee werelden bij elkaar gebracht, die ieder op zich al bestaan, maar die in combinatie heel veel teweeg zullen brengen. 3D printen is een game-changer; het zal de wereld zoals we die nu kennen volledig veranderen.

Het getal drie lijkt belangrijk voor mij te zijn; ik denk eigenlijk altijd in drie lagen. Als ik antwoord geef, dan doe ik dat standaard in drie stappen: a + b = c. Binnen AUTHENTICT is dit inmiddels een begrip geworden. Door het meegeven van drie principes kan iemand zijn eigen keuzes maken. Dat vraagt initiatief en denkkracht van mensen, maar ik denk dat ik juist daardoor mensen kan enthousiasmeren en meenemen in mijn verhaal.

Kenmerkend voor mij is dat ik oneindig optimistisch ben; zelfs als het water me aan de lippen staat, zie ik nog een halfvol glas. Dat optimisme heb ik nodig, omdat ik wil leven zonder angst. Daarbij is wel belangrijk om te vermelden, dat mijn verantwoordelijkheid en zorgzaamheid naar anderen groot is.

Als ik mezelf moet omschrijven, dan is het gevoel dat ik een gezegend mens ben essentieel voor hoe ik in het leven sta.

Initiatiefnemer en eigenaar van AUTHENTICT, Daan Beukers, heeft jarenlange ervaring in de ICT en een warm hart voor mensen. Tijdens zijn loopbaan ontmoette hij mensen met autisme die ondanks hun talenten aan de zijlijn kwamen te staan. Hij merkte dat deze mensen weliswaar beperkingen hebben, maar ook zeer talentvol zijn op het gebied van ICT en alle andere taken die analytisch denkvermogen, oog voor detail en concentratie vereisen. Zijn overtuiging dat elk mens een expert kan worden heeft geleid tot dit unieke bedrijf.